Tata Motors, Ludhiana

India 02

Kommunfullmäktige i Ludhiana kämpar med att förbättra kollektivtrafiken för sina 1.6 miljoner invånare. Luftföroreningarna är besvärande i Ludhiana, där det är vanligt med trafikstockningar och gamla bilar. Därför är det viktigt att kunna erbjuda en kollektivtrafik som är mer attraktiv, än andra för miljön sämre alternativ. Myndigheterna har köpt över 340 bussar från Tata Motors. Flertalet av dem har Thoreb-utrustning, för att uppmuntra invånarna att resa kollektivt, i stället för att ta bilen.

 

Thorebs projekt tillsammans med Tata Motors

Projektet påbörjades under 2011, då Thoreb utvecklade en applikation för att administrera både trafikdata och destinationer för Mobitec-skyltar. Med applikationen är det enkelt att hantera indiska skrivtecken, vilket tidigare visat sig vara ett problem. 

Eftersom brottsligheten i Ludhiana är ganska hög har bussarna som byggts av Tata Motors också ett videoövervakningssystem från Thoreb, för att öka säkerheten för passagerarna och föraren. Som hjälp för nya förare att hitta rätt, visar förardisplayen körvägen på en karta. Om det skulle vara nödvändigt att köra en omväg, markeras den bästa vägen tillbaka till turen. Dessutom kan popup-meddelanden och varningssymboler visas på förardisplayen, om något problem skulle rapporteras över CAN. Systemet kan enkelt uppgraderas med fordonsdiagnostik i realtid, trafikledning, reseplanerare, etc.

 

Vi är glada över vårt bidrag till en attraktiv kollektivtrafik i Ludhiana, för såväl passagerare som förare.